Raw avokado- og chokoladekage

Raw avokado- og chokoladekage

Ingredienser

Bund:
70 g mandelmel
15 g kokosmel
40 g kokossukker
20 ml kokosolie
15 ml ahornsirup
30 ml havremælk
5 ml kokosaminos eller et nip salt
30 g hakket chokolade eller kakaonibs

Avocadocreme:
170 g moden avocado (vejet uden sten)
30 g rå kakao
60 ml Vita Biosa Bær
70 ml ahornsirup
45 ml kokosolie
25 ml rå kakaosmør
⅛ tsk salt

Topping:
200 ml kokosfløde
Friske bær

Fremgangsmåde

Bund:

  1. Kom mandelmel, kokosmel og kokossukker i en foodprocessor
    og blend sammen.
  2. Tilsæt derefter ahornsirup, havremælk og kokosaminos (eller salt), og blend, indtil du får en dej.
  3. Rør til sidst den hakkede chokolade eller kakaonibs i.
  4. Tryk dejen ud i en firkantet form (ca. 15x15 cm) beklædt med bagepapir. Glat overfladen med bagsiden af en ske eller en lille spatel. Stil til side, mens du laver cremen.


Avocado-chokoladecreme: 

  1. Kom alle ingredienser undtagen kakaosmør i en blender, og
    blend, indtil du får en jævn og cremet konsistens.
  2. Tilsæt derefter kakaosmørret, og blend igen.
  3. Hæld blandingen over bunden, og glat overfladen.
  4. Frys i 3–4 timer, før du tager kagen ud af formen.
  5. Når kagen er frossen, drys lidt kakao over, og skær den i små firkanter.

Topping:

  1. Fyld en sprøjtepose med kokosfløde, og pynt kagen med kokosfløde og friske bær.

Bag opskriften

Nazli Develi er plantebaseret kok, maddesigner og forfatter til flere raw food- og veganske kogebøger. Hun har udviklet friske og kreative opskrifter med Vita Biosa. Hun beskriver Vita Biosa som en ingrediens, der tilføjer et naturligt twist og får hendes retter til at smage mere levende, friske og fuldendte.

Seneste opskrifter

Se alle