På evig udgik efter bæredygtige løsninger

Om Biosa

Eriks passion og vedholdenhed blev til Biosa, og i dag fremstiller vi produkter til mennesker, dyr og jordbrug, som sælges i mere end 30 lande verden over.

Om os

Biosa er en dansk familievirksomhed beliggende i Frederiksværk. Vi er førende i at producere produkter baseret på mælkesyrebakterier og andre mikroorganismer til at fremme sundheden for levende væsener. Vi tilstræber at træffe de mest bæredygtige valg, herunder kilder til råvarer, energi og emballage, gennem gode og stærke partnerskaber. Som frontløbere udvikler og investerer vi løbende i nyeste teknologier inden for vores branche for at forbedre vores produkter og udvide vores portefølje.

Vi opererer over hele verden med mennesker, der kan hjælpe
med at realisere vores formål.

Vores grundlægger

Erik Nielsen grundlagde Biosa i 2002. Hans passion for fermentering og mikroorganismer begyndte i 1994, da han blev bekendt med mikroorganismernes omsiggribende egenskaber. Han blev hurtigt meget begejstret og overbevist om mikroorganismernes effekt.

Eriks passion og vedholdenhed blev til Biosa, og i dag fremstiller vi produkter til mennesker, dyr og jordbrug, som sælges i mere end 30 lande verden over.

Inden Biosa

I midten af 80’erne skiftede han et pulserende erhvervsliv ud og etablerede sig som biodynamisk landmand og det var hans søgen efter bæredygtige teknologier til det økologiske landbrug, der førte til, at han begyndte at researche og eksperimentere med fermentering og mikroorganismers indvirkning
på planters vækst samt dyr og menneskers sundhed.

"Jeg kunne se, at mikroorganismerne gav nyt liv på en effektiv og bæredygtig måde, så jeg satte mig for at lære mere om dem. Målet var at udvikle produkter med mikroorganismer, der var både økologiske, effektive og bæredygtige."

Det fascinerede mig, at planters vækst og styrke kunne forøges markant ved at tilsætte mikroorganismer til jorden.

Erik Nielsen, Grundlægger

Biosa - En bæredygtig rejse gennem tiden

Dyk ned i historien om Biosa, der begyndte i 1980'erne som en passion for økologi og naturlig sundhed. Erik Nielsen, medstifter af Merkur Andelskasse, var med til at forme den første danske økologilovgivning. Gennem årtierne udviklede Biosa sig fra fermenterede produkter som LeVita til international ekspansion og anerkendelse. Erik Nielsens arv fortsatte med hans sønner Eli og Ayan, der førte virksomheden ind i nye højder. Oplev milepælene,
priserne og engagementet for bæredygtighed, der har defineret Biosas unikke rejse. En historie om dedikation til sundhed og miljøbevidsthed.

1980

Stort arbejde indenfor økologi med interesse for alternativ sundhed.

1982

Medstifter af Merkur Andelskasse

1986

Erik var, sammen Christian Kruse og Hans Bjerregaard, pennefører for udformningen af den første danske økologilovgivning. På den baggrund blev Danmark i 1987 således det første land i verden til at vedtage en økologilov.

1990

Første fermenterede produkt LeVita (fermenteret korn).

1995

Møde med Professor Teuro Higa, som inspirerede til produkter til landbrug.

1998-1999

Lancering af de første Biosa-produkter (Vita Biosa, Animal Biosa og Terra Biosa).

2002

Etablering af virksomheden Biosa Danmark ApS.

2003

Lancering af hudplejeproduktet Derma Biosa

2006

Etablering af produktion i Colombia og Costa Rica i samarbejde med henholdsvis Biosa Colombia og Biosa Centroamerica

2014

Etablering af Biosa New Zealand stiftet af søn Ayan B. Nielsen

2016

Etablering af produktion i Argentina i samarbejde med Salus Aequitas, stiftet af datter Pernille Christiansen

2018

1. november direktørskifte i Biosa Danmark, ældste søn Eli Dollerup Nielsen tager over

2018

Vita Biosa Ingefær vinder prisen for Årets Fødevare

2018

Omlægning af vores samlede energiforbrug til CO2-neutral energi fremstillet ved dansk vindenergi

2019

ISO 9001 certificeret siden 2019

2020

10. september grundlægger Erik Nielsen går bort. De to sønner Eli og Ayan overtager Biosa

2021

Vita Biosa Original vinder prisen for Årets Fødevare

2022

Plantning af 50 træer om året siden 2022, for at mindske CO2 i atmosfæren

Formål

Vi eksisterer for at hjælpe mennesker, dyr og miljøet til at opnå naturlig bedre sundhed

- Eli D. Nielsen, CEO Biosa ApS

Sådan kom vi til at hedde Biosa

BIOSAs navn er en fusion af BIOS, der betyder "LIV" på græsk, og "A" for agro, der betyder ager, som er et afgrænset stykke jord, hvor der dyrkes en afgrøde. Biosa er en symbolsk hyldest til vores dybe forbindelse til jorden og dens mikroliv.

Historien begyndte, da vores stifter Erik skabte sit første produkt, et økologisk jordforbedringsmiddel, som han kaldte TERRA BIOSA. Terra, som betyder jord på latin, var hans visionære bidrag til et mere bæredygtigt landbrug.

Derefter udvidede vi vores sortiment med et produkt til dyrehold og her opstod ANIMAL BIOSA. 

Da Erik udviklede vores produkt til mennesker, ønskede han at understrege essensen af Liv, fordi produktet var levende og aktivt. Navnet blev valgt med omhu: VITA BIOSA, hvor Vita betyder "Liv" på latin.

Alle vores produkter udspringer af vores passion for bæredygtighed og ideen om at bruge naturens liv til at skabe nyt liv. BIOSA er ikke blot en samling produkter; det er en hyldest til livets uendelige kredsløb, hvor jorden og dens levende skabninger går hånd i hånd mod en grønnere fremtid.