BIOSA

En naturlig produktionsprocess

Processen

Biosas produkter fremstilles gennem en fermenteringsproces, hvor mælkesyrebakterier og urter blandes med vand og melasse. Mælkesyrebakterierne omdanner sukkeret i melassen til organiske syrer. De organiske syrer gør produkterne selvkonserverende, og når den sidste rest af sukker i melassen er omdannet, er fermenteringsprocessen færdig.

Når fermenteringsprocessen er afsluttet, og produktet er blevet testet og godkendt, tapper og etiketterer vi produktet. Så er det klar til at blive sendt ud til butikker i Danmark og resten af verden.

1. Råvarer

I vores produktion anvender vi økologiske råvarer. Biosas produkter baserer sig hovedsageligt på 4 ingredienser: Mælkesyrebakterier, urter, melasse og vand.

Læs mere

2. Fermentering

Vores produkter fremstilles gennem en naturlig fermenteringsproces. Fermentering er en af de ældste metoder til at konservere produkter, men processen har også en række andre fordele.

Læs mere

3. Emballage

I vores produktion anvender vi flasker fremstillet af min. 50% genanvendt plastik (RPET) for at mindske mængden af plastaffald.

Læs mere

4. Kvalitetskontrol

Alle vores produkter kontrolleres kontinuerligt, både af os selv og af et eksternt akkrediteret laboratorium, for at sikre, at produkter opfylder vores høje kvalitetskrav.

Læs mere

Biosas råvarer indkøbes hos registrerede leverandører. Som en del af Biosas ISO 9001 kvalitetsstyringssystem evalueres vores leverandører med fast frekvens for at sikre, at vores høje krav bibeholdes.  

Vi anvender stammer af bifido- og mælkesyrebakterier, som er udvalgt på baggrund af deres forskellige pH- og temperaturoptimum til optimering af fermenteringsprocessen.

Mælkesyrebakterier er essentielle for den fermenteringsproces, som vores produkter gennemgår, fordi de producerer de organiske syrer, primært mælkesyre og eddikesyre, der giver vores produkter en unik syrlig smag og samtidig sikrer, at produkterne er selvkonserverende.  

Alle vores produkter fermenteres på 19 økologiske urter, dels for at hjælpe fermenteringsprocessen på vej, men også for at give produkterne deres unikke fyldige smag. Undervejs i fermenteringsprocessen trækkes urterne ud af blandingen, hvorfor vores produkter kun indeholder ekstrakt fra de 19 urter. Alle vores urter er økologisk certificerede.
 

​Biosas produkter fermenteres med økologisk rørmelasse, der har et sukkerindhold på omtrent 60%. Melasse er den brune masse, som er tilbage, når det sukker, som senere bliver til raffineret, hvidt sukker, er udvundet.

Vores rørmelasses høje indhold af let omsættelige kulhydrater sikrer en effektiv fermenteringsproces. Mælkesyrebakterierne omdanner melassen til organiske syrer primært mælkesyre og eddikesyre. Fermenteringsprocessen fortsættes, indtil alt sukkerindholdet er omsat, og alle Biosas produkter er derfor sukkerfrie.