Grønkålspandekager med fyld

Grønkålspandekager med fyld

 

Ingredienser

Pandekager

  • 40 g chiafrø
  • 50 g rismel
  • 50 g majsmel
  • 2½ dl risdrik
  • 2 æggeblommer
  • 50 g grønkål, uden stok og hakket
  • Smør til stegning

Grønt fyld

  • 100 g agurk
  • 50 g squash
  • 1 tsk. basilikum, fintsnittet
  • 1 spsk. sesamolie
  • 1 spsk. limesaft
  • ½ tsk. ubleget havsalt

Rødt fyld

  • 50 g tomater
  • 50 g radiser
  • 50 g rød peber
  • 1 tsk. koriander, fintsnittet
  • 1 tsk. Vita Biosa
  • 1 tsk. olivenolie
  • ½ tsk. havsalt

Fremgangsmåde

  1. Skær agurk og squash til det grønne fyld i fine tern, og bland det sammen med basilikum i en lille skål. Dryp sesamolie og limesaft over, drys med havsalt, og lad det
    trække.
  2. Skær tomater, radiser og rød peberfrugt til det røde fyld i fine tern, og bland det sammen med koriander i en anden lille skål. Dryp Vita Biosa og olivenolie over, drys med havsalt, og lad det trække.
  3. Bland ingredienserne til pandekagerne sammen. Steg dem på en varm pande i lidt smør i 2 minutter på hver side, eller til de er gyldne. Server dem varme sammen med de to slags fyld.

Ud fra et
forsigtighedsprincip skal salater, smoothies og lignende retter, hvor der er
anvendt Vita Biosa, indtages samme dag, som de er tilberedt. Dette gælder ikke,
hvis der er tale om en madret, der fermenteres (mælkesyregæres).