Mælkesyrebakterier

Hvad er Vita Biosa? Fermenteret, økologisk og vegansk drik

Hvad er Vita Biosa? Fermenteret, økologisk og vegansk drik

Hvad er Vita Biosa?

Vita Biosa er en økologisk drik, som fremstilles gennem en naturlig fermenteringsproces. Denne drik er fremstillet af 100% naturlige, økologiske og veganske ingredienser. Som færdigt produkt er Vita Biosa desuden fri for både mælk og gluten, hvilket gør den ideel for en bred gruppe af forbrugere med forskellige kostpræferencer og -behov. Alt det sukker som tilsættes, bliver desuden spist af bakterierne, hvorfor dem, der gerne vil undgå sukker, kan indtage produktet med ro i sindet

Produktet tilbydes i fire forskellige varianter: Original, Ingefær, Bær, og Hyben. Hver variant byder på sin egen unikke smag af økologiske urter og ingredienser. Original varianten er den klassiske udgave, Ingefær tilfører en krydret dybde, Bær har en naturlig let sødme, og Hyben tilbyder en subtil, syrlig finesse.

Vita Biosa fremstilles med en stor passion for bæredygtighed og økologi. Dette sikrer ikke kun kvaliteten af ingredienserne, men understøtter også miljøvenlige produktionsmetoder. Vita Biosa er udviklet for at imødekomme forbrugeres ønsker om naturlige fødevarer.


Hvad indeholder Vita Biosa?

De primære ingredienser i Vita Biosa inkluderer økologisk melasse og en blanding af 19 forskellige økologiske urter såsom fennikel, ingefær og kamille. Disse urter udtrækkes under fermenteringsprocessen, hvilket bidrager til Vita Biosas karakteristiske syrlige smag. 

Mælkesyrebakterier spiller en central rolle i denne proces ved at omdanne melassens sukkerindhold til organiske syrer primært mælkesyre og eddikesyre. Disse organiske syrer er med til at konservere produktet naturligt og give smag​.

Gennem sin unikke sammensætning og den naturlige fermenteringsproces tilbyder Vita Biosa en drik tilpasset forbrugere, der værdsætter økologiske og naturlige fødevarer.


Hvad er organiske syrer?

Organiske syrer er kemiske forbindelser, som spiller en vigtig rolle i mange biologiske processer. Disse syrer, der har en biologisk oprindelse, er vidt udbredte i naturen og findes naturligt i mange levende organismer, inklusiv i menneskets tarmflora. I tarmene dannes organiske syrer såsom mælkesyre og eddikesyre af mikroorganismer, herunder mælkesyrebakterier. 

I Vita Biosa bidrager de organiske syrer til både smagen og holdbarheden. De giver en karakteristisk syrlig smag og er samtidig med til naturligt at konservere drikken, hvilket fjerner behovet for kunstige konserveringsmidler. Denne naturlige konserveringsevne gør organiske syrer værdifulde i fødevareproduktion, især i fermenterede produkter.


Hvordan produceres Vita Biosa?

Fremstillingen af Vita Biosa er baseret på en grundig fermenteringsproces, hvor nøje udvalgte økologiske råvarer omdannes til en række organiske syrer. Den primære base for fermentering er økologisk melasse, der kombineres med en blanding af 19 forskellige økologiske urter og mælkesyrebakterier.

Under fermenteringsprocessen omdanner mælkesyrebakterierne kulhydraterne i melassen til blandt andet mælkesyre og eddikesyre. Denne proces er iltfri og sikrer, at sukkerindholdet omdannes, hvilket gør Vita Biosa naturligt selvkonserverende. Denne naturlige konserveringsmetode fjerner behovet for tilsætning af kunstige konserveringsmidler og sikrer produktets holdbarhed og unikke, syrlige smag.

Kvalitetssikring er en integreret del af fremstillingsprocessen. Vi overvåger nøje fermenteringsforløbet, herunder hyppig måling af pH-værdien for at sikre, at fermenteringen skrider frem som forventet. Denne er vigtig, da den indikerer niveauet af organiske syrer, som er vigtige for både smagen og konserveringen af produktet. Endelig gennemgår hvert batch mikrobiologiske analyser og smagstests inden tapning, for at sikre at hver flaske Vita Biosa lever op til de høje kvalitetsstandarder.


De fire varianter af Vita Biosa

Vita Biosa tilbydes i fire varianter, hver produceret for at imødekomme forskellige smagspræferencer med sine unikke blandinger af økologiske ingredienser. 

Vita Biosa Original er kernen i Biosas produktlinje og er kendt for sin rige urtesmag. Denne karakteristiske smagsprofil stammer fra en omhyggeligt udvalgt blanding af 19 forskellige økologiske urter, der hver især bidrager med deres unikke noter. Vita Biosa Original er for dem, der værdsætter en naturlig og autentisk urtesmag.

Vita Biosa Ingefær er sammensat af økologisk ingefærjuice og acerolabær. Denne kombination tilbyder et friskt alternativ til de øvrige smagsvarianter. Den indeholder også naturligt vitamin C, som blandt andet bidrager til immunsystemets normale funktion og bidrager til at mindske træthed og udmattelse. 

Vita Biosa Bær tilbyder en let sødet smagsoplevelse gennem sin sammensætning af økologiske safter fra aronia, solbær og blåbær. Denne variant foretrækkes ofte af dem, der smager Vita Biosa for første gang og som nyder smagen af friske bær. 

Vita Biosa Hyben indeholder økologisk hybenpuré, som giver en distinkt smagsoplevelse. Denne variant leverer en dyb og naturlig smagsprofil, der appellerer til dem, der søger en velafbalanceret og frugtig nuance i deres drikkevalg.


Skal jeg drikke Vita Biosa rent eller opblandet?

Vita Biosa kan nydes på flere måder. Selvom det er muligt at drikke Vita Biosa rent, kan det også være en fordelagtig tilføjelse til andre drikkevarer. Bland det gerne med vand, juice, eller tilføj det i en smoothie for at opnå en mere mild og behagelig smagsoplevelse. Det er vigtigt at bemærke, at Vita Biosa bør blandes med andre drikkevarer umiddelbart før indtagelse for at bevare dets friskhed og kvalitet. 

 

Bæredygtighed hos Biosa

Hos Biosa er vi meget engagerede i bæredygtighed, hvilket afspejles i brugen af økologiske råvarer og bæredygtige fremstillingsmetoder. Vi fremstiller alle produkter med et stærkt fokus på miljøansvar og anvender økologisk certificerede ingredienser for at sikre den højeste kvalitet og mindste miljøpåvirkning.

Et af de markante initiativer inkluderer brugen af vindenergi, hvor alt strøm vi bruger, matches med oprindelsescertifikater fra danske vindmøller. Dette understøtter vores mål om en reduceret CO2-udledning og fremmer en mere bæredygtig produktionscyklus.

Desuden bidrager vi hos Biosa til miljøet gennem træplantningsprojekter i samarbejde med vores energileverandør. Disse projekter er med til at optage CO2 og fremme biodiversitet, hvilket yderligere styrker virksomhedens engagement i miljøbeskyttelse og bæredygtighed​​.

Disse initiativer er en del af vores holistiske tilgang til at fremme sundhed for både mennesker, dyr og miljø.

Læs næste

Hvad er mælkesyrebakterier og hvorfor anvende dem?
Sådan kan du øge dit indtag af mælkesyrebakterier naturligt